Bel ons

Buitenland

Gaat de hond of kat mee naar het buitenland? Dan moeten een aantal zaken op tijd geregeld worden! Uw huisdier moet gechipt zijn en ingeënt tegen hondsdolheid (minimaal 3 weken van tevoren) . Het hiernaast afgebeelde Europese paspoort is ook verplicht. Deze eisen gelden uiteraard ook voor Duitsland en België.

Vanaf 1 januari 2012 zijn de aanvullende eisen voor Engeland, Noorwegen en Zweden vervallen! Het is dan mogelijk zonder bloedtesten of quarantaine naar deze landen te gaan. Gaat U verder weg (bijv. Afrika of Turkije), houd er dan rekening dat u de EU verlaat en dat uw huisdier mogelijk niet meer terug mag naar Nederland tenzij er aan extra eisen zijn voldaan!

Import naar Nederland

Neem geen dieren mee uit het buitenland! U neemt hiermee risico's voor uzelf en uw eigen huisdieren. In december 2007 bleek een uit Marokko geïmporteerde hond besmet te zijn met hondsdolheid. Dit werd pas na een aantal weken ontdekt. In de tussentijd had de hond al een aantal andere honden besmet, waardoor in april 2008 een aantal honden in de omgeving van Parijs besmet bleken. Een groot drama voor de honden (moesten worden afgemaakt) en een enorm risico voor de mensen in de omgeving. Rabiës verloopt dodelijk indien er niet meteen behandeld wordt. Indien u toch een dier uit het buitenland wil meenemen dan gelden dezelfde eisen als hierboven vermeld: minimaal 3 weken van tevoren enten en chippen.

Gezondheid

In Zuid-Europesche landen komen een aantal ziekten voor die voor uw huisdier fataal kunnen verlopen. Deze ziekten worden overgebracht door teken en stekende vliegjes. Preventieve maatregelen zijn dus erg belangrijk. Wij adviseren de Scaliborband tekenband ter preventie van Babesiosis en Leishmania.

Deze band moet 2 weken van tevoren worden omgedaan voor een goede bescherming.

Ter preventie van hartwormziekte en de voor mensen gevaarlijke kleine lintworm adviseren wij Milbemax wormtabletten Reisziekte kan worden voorkomen door anti-braakmiddelen. Deze kunt U bij de balie ophalen.

Oververhitting: komt ook in Nederland regelmatig voor, maar in het buitenland is het risico natuurlijk nog groter. Laat uw hond nooit achter in de auto: ook in de schaduw kan de temperatuur snel boven de 50 graden oplopen.