Bel ons

Katten

Wij hebben het Gold label van de iCatCare: kijk hier wat dat voor uw kat betekent.

Katten spelen een steeds grotere rol in de huidige samenleving. En dit is natuurlijk niet voor niets! Katten geven je gezelschap. Katten zijn mysterieus. Katten zijn gracieus. Kortom: wie kan een kat weerstaan?

Voor de behandeling van katten hebben we (bijna) alles in huis. Uiteraard de entingen, worm- en vlooienmiddelen. De testen voor giardia, bloedgroepbepaling, leuocose en kattenaids hebben we standaard in huis.
Ook voor bloeddrukmeting voor de kat kunt u bij ons terecht.

Wij doen ons best om katvriendelijk te werken: meer hierover onder deze link

Voor de behandeling van katten laten wij ons inspireren door de iCatCare (voorheen FAB). Deze organisatie werd in 2006 in Engeland opgericht. De iCatCare is in het leven geroepen om dierenartsen en eigenaren van voorlichting te voorzien.

Bij dierenartsen werd er o.a. op gewezen hun praktijk meer katvriendelijk te maken. Veel katten ondergaan stress bij het bezoek aan de dierenarts. Dit maakt het onderzoek soms moeilijk en sommige uitslagen onbetrouwbaar. Zo stijgt de bloedglucose en de lichaamstemperatuur bij stress.

Wij hebben onze wachtkamer zo ingericht dat katten op veilige afstand van honden zitten. Tevens hebben we (al jaren) een aparte kattenopname.

In oktober 2008 hebben dierenartsen Dhr. en Mevr. Ebeli in Rhoon lezingen gevolgd van Andrea Harvey. Zij is één van de oprichters van de FAB. In de lezing wees zij er ook op dat op weg naar de dierenarts al een hoop stress ontstaat. Een ruime vervoersbox (liefst een bovenlader) is ideaal. Laat deze mand ruim van tevoren al in de huiskamer staan. Een handdoek in de mand en één eroverheen geeft de kat een veiliger gevoel.

In Nederland is in 2007 het Landelijk Informatie Centrum Gezelschapsdieren (LICG) opgericht. Deze organisatie geeft per diersoort enorm veel informatie over aanschaf, gezondheid, kosten etc. Klik op het logo voor hun kattensite.

Meer informatie over:  entingen, ontwormen, dieetvoeding.