Bel ons

Nieuws

Vanaf heden vindt u onze laatste nieuwtjes op Facebook.

08-09-2016
Sinds december 2015 is er in Nederland een nieuw virus wat toeslaat onder konijn. Meer hierover onder deze link.
 

18-05-2015
Het eerste grasaartje van het seizoen.
Hond Noesja kwam flapperend met haar oren terug uit het struikgewas. Dit flapperen bleef aanhouden dus maar even op controle. Als een hond met dit verhaal komt, denken wij gelijk aan een grasaar. Als het gras uitgebloeid is zit aan het einde van de steel een aartje. Deze kunnen in een oor terecht komen en vervolgens helemaal tegen het trommevlies aankomen. Met enige moeite lukte het om Noesja te verlossen van deze kwelgeest.
Kortom: plots schudden met de kop tijdens de wandeling => gelijk de dierenarts. Hetzelfde zien we trouwens ook met hondenogen; hierbij kan het aartje achter het 3e ooglid terecht komen. De hond gaat dan intens wrijven met zijn pootjes.

 
 

20-04-2015
Vanmiddag kwam Jamy vanuit de tuin naar binnen. Jamy was in paniek en leek een stok in zijn keel te hebben. Gelukkig was dat niet het geval, maar zat er een stokje tussen de kiezen van de bovenkaak (1e foto tussen de pijltjes). Blijkbaar had hij lekker liggen kluiven op een stokje en was dit muurvast komen te zitten. Met een tangetje konden we het stokje makkelijk verwijderen (2e foto) en daarna liepen hond (en baas) weer opgelucht de deur uit.

        
 

18-02-2015
Vanmorgen heeft dierenarts Lilian bij een labrador pup een afgebroken melkhoektand verwijderd. Als een hoektand afbreekt, ligt het wortelkanaal open en kan de definitieve hoektand aangetast worden. Het verwijderen moet heel voorzichtig gebeuren om te voorkomen dat de definitieve hoektand beschadigd wordt. Op de 2e foto is mooi te zien dat de hele tand eruit is. Het verkleurde gedeelte aan de onderkant laat zien dat de tand al was aangetast.
       

 

24-07-2014
De afgelopen maanden hebben we een groot aantal vreemde voorwerpen uit honden en katten gehaald! Hieronder een compilatie: een naald kwam onder de huid van de schouder te voorschijn, een ingeslikte tennisbal zichtbaar in de maag van een hond en een grasaartje uit een kattenoor.

            
28 maart 2014
Vandaag de patiënt teruggezien voor controle waar we 5 dagen geleden een dermoid van de cornea hadden verwijderd. Een dermoid is een stukje huid wat over het hoorvlies heen groeit. Dit is bij de geboorte al aanwezig. Bij sommige rassen, zoals de Franse Bull komt het wat vaker voor . Dit stukje huid moet wel verwijderd worden, omdat anders het hele hoornvlies dof gaat worden door de irritatie.
Onder narcose wordt het stukje huid van het hoornvlies verwijderd: een echte precisie werkje (met loupebril en spatelmesje). Het hoornvlies is maar 1 mm dik en het bovenste laagje ervan moet worden meegenomen om te voorkomen dat de huid terugkomt!
De linker foto voorafgaand aan de operatie, de rechter foto 5 dagen later. Over enige tijd zal alleen een blauw waasje overblijven.

 

19 t/m 21 maart Myxomatose actie
Op woensdag 19 maart, donderdag 20 maart  kunt u tussen 15.00  en 16.00 uur en tussen 19.00 tot 20.00 uur zonder afspraak  terecht voor de jaarlijks myxomatose actie. Op vrijdag 21 maart alleen ' s middags tussen 15.00 en 16.00uur.
Daarna elke eerste woensdagavond van de maand tussen 19.30 en 20.00 uur.

31 januari 2014
Assistente Soraya Ganzevles en dierenarts Lilian Ebeli-Hünen zijn naar het jaarlijkse Veterinaire tandheelkunde congres geweest.  Hierbij werd o.a. gesproken over het belang van het maken van röntgenfoto's, ontstoken tandvlees bij katten en een blik in de toekomst van de tandheelkunde bij dieren.


 

10 oktober 2013
Dierenartsen Cor en Lilian naar het Dolfinarium voor een nascholing op pijnbestrijding bij dieren. Er werd o.a. ingegaan op het herkennen van pijn en de aanpak hiervan rond operaties. De nascholing werd gegeven door medewerkers van de universiteiten in Utrecht en Bristol.

25 juni 2013
Dierenartsen Cor en Lilian allebei in Utrecht voor nascholing. Cor voor de uitgebreide cursus oogheelkunde. Deze cursus is echt bedoeld voor dierenartsen die dieper op de materie willen ingaan. O.a. geleerd hoe je de sterkte van oogafwijkingen kan meten bij honden. Dus mocht u een hond hebben waarvan u twijfelt over zijn of haar zicht dan kunt u nu bij ons terecht.
s' Middags hadden Cor en Lilian toevallig dezelfde cursus. Voor Lilian was het afsluitende dag van de cursus kleine zoogdieren. Deze ging dus over oogheelkunde. De cursus werd gegeven door Prof Chris Murphy uit de VS en Dr Ron Ofir uit Israël. Oogproblemen van o.a. cavia's, konijnen en ratten werden besproken.
 

28 mei 2013
Puppy party voor pups tussen 9 en 16 weken: hier meer informatie.

13 mei 2013
Nieuw ter preventie van vliegenmaden: Nomyasis

27, 28 en 29 maart
De jaarlijkse myxomatose entingsactie. Klik hier voor meer info.

21-03-2013
We gaan weer de vlooienbestrijding onder de aandacht brengen. Kijk hier voor een youtube filmpje over Program. Deze injectie werkt een half jaar en zorgt ervoor dat vlooien zich niet kunnen voortplanten. Voor €39,50 per half jaar is uw huis en kat weer beschermd tegen vlooien.

01-02-2013
Februari is de maand van het gebit. Kijk hier voor meer informatie en acties.

04-12-2012
Vandaag de pups geënt die 6 weken geleden op de praktijk geboren zijn met behulp van een keizersnede. Aan 9 (!) koningspoedel pups heb je je handen vol. De bazin had de volgende dag een leuk filmpje van het entingsbezoek op Youtube geplaatst.

Wist u overigens dat de nieuwe aanwinst van dierenarts Ebeli ook op de praktijk is geboren met een keizersnede? Het ras: uiteraard weer een boxer.

22-09-2012
Comfortis is ons nieuwe anti-vlooienmiddel voor de hond. Deze tabletten doden alle vlooien binnen 4 uur. Alles wat u hoeft te doen is1 x per maand 1 tablet met eten in te geven. Geen gedoe meer druppels in de nek. Waterproof, veilig voor kinderen.
Verkrijgbaar in een verpakking van 6 stuks voor honden vanaf 4kg.

 Voor de kat adviseren we Activyl. Dit nieuwe middel is in pipetvorm verkrijgbaar. Het is erg veilig omdat het pas
in de vlo wordt omgezet in de werkzame stof. De pipet moet 1 x per maand worden opgebracht.

 

 

 

 

 

19-07-2012
De honden van de medewerkers: het is soms een beetje proppen op tafel.