Sinds 3 jaar organiseert de ESCAP (European Scientific Counsel Companion Animal Parasites) de maand van de parasiet. Doel hiervan is voorlichting te geven over parasieten die voorkomen bij huisdieren én bij mensen.  Zo neemt het aantal gevallen van Lyme bij mensen nog elk jaar toe.  Van 15 t/m 21 april is het daarom de week van de teek. Deze site geeft goede informatie over teken en waar u op moet letten als u veel in de vrij natuur bent.
Voor honden en katten zijn teken natuurlijk ook vervelend, maar vooral vlooien geven veel overlast. Elk jaar maken we tientallen gevallen mee van honden of katten die zich kapotgebeten hebben en waarvan de eigenaren echt niet gezien hadden dat hun huisdier vlooien had. Preventief behandelen is dus geen geen overbodige bezorgdheid maar noodzaak om een plaag te voorkomen.
Gaat uw hond mee naar het warme zuiden dan is een goede tekenpreventie van levensbelang. Teken in Zuid-Frankrijk en Spanje kunnen Babesia overbrengen waaraan uw hond kan overlijden.
Wij geven u graag informatie welke middel het beste bij uw huisdier past. Gedurende de maand april krijgt u 10% korting op elke verpakking teken- en vlooienmiddelen.
Ook op Milbemax ontworming krijgt u 10%  korting.