Entingen hond

Niet te weinig, maar zeker niet teveel: dat is onze entingsstrategie. Ook voor een entingsconsult nemen wij ruim de tijd. Tijdens het consult wordt uw hond goed nagekeken. Hierbij wordt o.a. aandacht besteed aan het gebit, oren, hart, voedingstoestand etc. Indien u vragen heeft dan willen wij hier graag op ingaan. Op deze manier geven wij meerwaarde aan de enting.

Tegen Parvo hoeft er (na het 1e jaar) maar 1x per 3 jaar geënt te worden. Ook tegen hondsdolheid hoeft maar 1 x per 3 jaar geënt te worden. De hondsdolheidenting is in Nederland niet verplicht of noodzakelijk. Wel als uw hond meegaat naar het buitenland. Meer hierover onder onderstaande link:

De kennelhoest enting adviseren wij niet standaard. Sommige pensions eisen deze enting, maar in principe vinden wij hem niet noodzakelijk. Kennelhoest kan je vergelijken met een verkoudheid. Het wordt zelden gevaarlijk en is vaak na een paar dagen weer over.

De enige enting die we wel elk jaar geven is tegen Leptospirose. De bescherming loopt na 1 jaar af. Leptospirose wordt regelmatig gezien in Nederland. Sinds 2014 bestaat er een nieuwvaccin tegen Leptospirose dat een bredere bescherming biedt. Meer hierover over leptospirose kunt u op deze pagina vinden.

Korting

Indien u met meerdere honden tegelijk komt, dan ontvangt u 25% korting op het consult voor elk 2e en volgende dier. Voorwaarde is wel dat alle dieren staan ingeschreven op 1 adres.

Maak direct een afspraak voor een enting