Katvriendelijke praktijk

Dierenkliniek Buitenmere - Almere Buiten

In april 2016 hebben wij het Goud certificaat “kat vriendelijke kliniek” van de IcatCare/ISFM gekregen! Als enige in Flevoland en als 11e kliniek in Nederland.Dus daar zijn we best trots op. Het Goud certificaat houdt in dat wij voldoen aan een lange lijst van voorwaarden op het gebied van nascholing, voorlichting, behandelingsmogelijkheden, interne organisatie en opname faciliteiten. Maar ook vooral dat wij er alles aan proberen te doen dat uw kat zo min mogelijk stress oploopt bij het bezoek en zich daardoor makkelijker laat behandelen.

De International Cat Care is een Engelse organisatie die er alles aan doet om ervoor te zorgen dat katten optimaal kunnen leven en de beste medische zorg krijgen. Aangezien zo’n organisatie bij ons niet bestaat hebben steeds meer Nederlandse praktijken (nu zo’n 60) zich hierbij aangesloten. In Nederland bestaat er niet een certificeringssysteem waaraan huisdiereigenaren kunnen zien wat een kliniek in huis heeft. Aan ons Goud certificaat kunt u zien dat wij extra aandacht besteden aan de zorg van uw kat!

Veel katteneigenaren zien op tegen het bezoek van hun kat aan de diererenarts. Eerst de kat thuis zien te vangen en in de vervoersbox te krijgen. Vervolgens een luid miauwende kat in de auto. En daarna nog wachten in een volle wachtkamer naast een enthousiaste Labrador.

Wij willen op de kliniek die stress zoveel mogelijk wegnemen. Om alles op de kliniek zo rustig mogelijk te laten verlopen werken we volledig op afspraak. U hoeft dus nooit lang te wachten. Onze kattenwachtkamer is goed afgescheiden van het honden gedeelte. In de kattenwachtkamer staat een “parkeerplaats”. Aangezien katten graag hoog zitten, voelen zij zich daar prettiger dan op de grond.

Dierenkliniek Buitenmere - Almere Buiten
Dierenkliniek Buitenmere - Almere Buiten
Dierenkliniek Buitenmere - Almere Buiten

Onze opname is eveneens gescheiden in een katten -en hondenopname. Ook dit geeft minder stress gedurende de periode dat uw kat bij ons is. In de opname zijn alle hokken voorzien van warmtematrasjes. Voor katten die aan het infuus moeten hebben we een infuuspomp en spuitpomp ter beschikking.

Voor een goede Diagnostiek hebben we onder andere de mogelijkheid voor bloeddrukmeting, oogdrukmeting, echo etc.
Uiteraard hebben wij voor fokkers de FeLV/FIV test in huis en kunnen we nu ook de bloedgroep van uw kat bepalen met een sneltest.

Dierenkliniek Buitenmere - Almere Buiten
Dierenkliniek Buitenmere - Almere Buiten
Dierenkliniek Buitenmere - Almere Buiten

Cats only

Op donderdagavond tussen 18.00 uur en 18.45 uur reserveren we de consulten voor katten. U zit dan zonder honden in de wachtkamer (uitgezonderd spoedgevallen uiteraard). Dit doen we niet alleen voor katten, maar ook voor eigenaren die “hondschuw””zijn.

Tip!

Is uw kat lastig met ingeven van tabletten, nagels knippen of moet u thuis injecties geven? De Icatcare organisatie heeft een leuke en handige Youtube site met heel veel instructiefilmpjes.