Laser

Sinds november 2016 beschikken wij over Laser apparatuur. In Amerika is deze therapie al langer gangbaar en is in bijna elke kliniek te vinden. In Nederland is Lasertherapie nu ook in opkomst. Lasertherapie kan voor vele doeleinden gebruikt worden. Het is niet pijnlijk en heeft geen nadelige effecten. Laserlicht (High Power Type 4) dringt diep in het weefsel door (tot 7 cm) en zet cellen aan tot herstel.

Laser therapie kan daarom bijvoorbeeld worden ingezet bij:

-artrose (zie foto 3 bij elleboog)
-ontstekingsoedeem
-likgranulomen poten
-hot spots
-peri-anaal fistels
-oorontsteking
-tandvlees ontsteking
-huidontsteking (zie foto 2 bij oorschelp ontsteking)

Tevens kan onze laser ook als chirurgisch mes worden ingezet bij oppervlakkige bultjes en tandvleeswoekeringen (Epuliden bij Boxers). Lasertherapie kan niet voor kanker gebruikt worden. Omdat het schadelijk is voor het netvlies zal iedereen tijdens een behandeling een beschermende bril opkrijgen.

Hoe gaat een Laserbehandeling in zijn werk?

De eerste keer zal de dierenarts samen met u en een assistente uw huisdier behandelen. Vervolg behandeling kunnen door een assistente samen met u gedaan worden. Een behandeling duurt gemiddeld 10 minuten. Omdat de behandeling niet pijnlijk is zullen de meeste dieren dit absoluut niet onaangenaam vinden. Het aantal behandeling hangt af van de klacht. Soms is een eenmalige behandeling voldoende. Bij chronische klachten kan het noodzakelijk zijn een aantal weken achter elkaar te behandelen.

Meer lezen over lasertherapie? De onderstaande website geeft een mooi overzicht wat er bij mensen mogelijk is. Helaas is er nog geen goede Nederlandstalige diergeneeskundige website. Lasertherapie: wanneer te gebruiken en hoe werkt het?

Laser - Dierenkliniek Buitenmere
Laser - Dierenkliniek Buitenmere
Laser - Dierenkliniek Buitenmere