Ontwormen huisdieren

Sinds een paar jaar komt de Franse hartworm (Angiostrogylus vasorum) ook in Nederland voor. In tegenstelling tot wat de naam suggereert, is het een longworm! Helaas zijn de eerste besmetting binnen Nederland juist in de Flevopolder gemeld. In 2011 hebben wij op onze praktijk er al mee te maken gehad.
Honden besmetten zich met de larfjes door het eten van slakjes. De larfjes ontwikkelen zich in de longen tot wormen. Een besmetting leidt tot vage longklachten: hoesten, pompende ademhaling. Uiteindelijk kan dit dodelijk zijn. Voorkomen is lastig omdat elke hond kan likken aan graspolletjes waar mogelijk slakkenslijmsporen opzitten. De beste preventie bij honden met verhoogd risico bestaat uit maandelijks ontwormen. Wij adviseren om mimimaal 1 x per 3 maanden te ontwormen met Milbemax.

Cyclus Franse hartworm:

Dierenkliniek Buitenmere - Almere Buiten

Nog even als toevoeging: het gaat hier niet om de hartworm die in Zuid Europa voorkomt (Dirofilaria immitis). Deze wordt overgebracht via insecten en vestigt zich wél in het hart. Meer (onafhankelijke) informatie op de site van de Specialisten Kliniek Amsterdam

Milbemax is erg effectief tegen deze wormen. Ontworm uw hond en kat daarom 4 x per jaar. Milbemax is er voor de kat in heel kleine tabletjes en voor de hond als smakelijke tabletten.

Dierenkliniek Buitenmere - Almere Buiten

Ook werkt Milbemax goed tegen de vossenlintworm. Deze lintworm is ook pas sinds kort in Nederland. Hij is vooral gevaarlijk omdat een besmetting bij mensen dodelijk kan zijn. In tegenstelling tot de meest gangbare wormmiddelen pakt Milbemax beide wormen effectief aan. Ontworm uw huisdier 4 x per jaar; veilig voor uw gezondheid en voor de gezondheid van uw huisdier.

Wist u dat spoelworminfecties bij kinderen blindheid kan veroorzaken? Kinderen besmetten zich sneller door het spelen in zandbak ed. Het is ook daarom van belang zowel honden als katten 4x per jaar te ontwormen. Niet alleen voor de gezondheid van uw huisdier, maar ook voor uzelf!