//Vuurwerk

Helaas zijn veel honden en katten panisch voor vuurwerk. En als deze klappen al begin december beginnen dan betekent dat het voor de huisdieren geen leuk uiteinde is.
Is uw huisdier ook zo bang voor vuurwerk? Neem dan op tijd maatregelen.
Er zijn een aantal natuurlijke middelen die angstverlagend werken. Wij hebben goede ervaringen met Zylkène. Hier moet wel op tijd mee begonnen worden d.w.z. vanaf eind november. Wij adviseren u graag wat voor uw huisdier het meest geschikte middel is. Er bestaan ook groepscursussen om uw hond zijn vuurwerkangst te laten overwinnen. Helaas hebben wij regelmatig gehoord dat honden er alleen maar banger van werden. Met een CD met vuurwerk -en onweersgeluiden kunt u thuis trainen, maar ook hiervoor geldt: doe het rustig en met beleid.
Een paar tips: laat de honden vroeg uit. Ga ‘s middags naar de buitengebieden in Almere om ze nog even lekker uit te laten. Doe in huis de gordijnen dicht en zet een rustig achtergrond muziekje op. Als uw hond schrikt, probeer dan rustig te reageren. Uw reactie kan de angst verergeren. En laat uw huisdieren niet alleen op oudejaarsavond.
Voor katten: zorg ervoor dat het kattenluik ‘s morgen op slot gaat. Katten verstoppen zich graag in een kast of een andere afgesloten ruimte. Zet hier eten, drinken en de kattenbak neer.
Als blijkt dat ondanks deze maatregelen de angst toch te erg wordt, dan kan op oudejaarsavond een tranquillizer gegeven worden. Meestal wordt hierbij gekozen voor Alprazolam. Dit is een veilig middel dat ook angstremmend werkt. Aangezien het effect van Alprazolam bij katten nogal onvoorspelbaar is, adviseren wij voor katten niets te geven.
Helaas wordt het oude middel Vetranquil nog op internet verkocht. Dit middel maakt de hond wel duf en sloom, maar de hond maakt alles nog gewoon mee, dus volgend jaar zal de angst dan nog groter zijn. Nooit doen dus!
                              

2017-11-24T07:52:44+00:00